Basis strategie

basis strategieDe Blackjack strategieën die we op het internet regelmatig tegenkomen zijn bijna allemaal niet alleen voor Blackjack bedacht. Het zijn meer inzet strategieën die ook gebruikt worden voor roulette of punto banco. Er zijn slechts een paar tactieken die echt alleen voor Blackjack bedacht zijn. Eén van deze strategieën is de basis strategie. Wetenschapper Edward O Thorp heeft een compleet onderzoek gedaan hoe je de dealer het beste kan verslaan. Zijn bevindingen heeft hij gepubliceerd en noemt hij de basis strategie voor Blackjack spelers. Volgens hem zou dit de strategie moeten zijn die elke speler moet gebruiken.

Direct een strategie uitproberen

Een strategie op basis van kansberekeningen

Edward O Thorp heeft zijn strategie volledig bedacht met de computer. Hij heeft deze kansberekeningen laten maken en op basis hiervan een tactiek gebouwd. Hij heeft echt alle opties en mogelijkheden tijdens een potje Blackjack doorberekent. Hij heeft hierbij zowel de beslissingen van de speler als de dealer zelf doorgerekend. Je kan hierbij denken aan beslissingen als een kaart pakken, verdubbelen, splitsen of stoppen. Hierbij zijn ook de verschillende kaarten die bij elke beurt getrokken worden meegenomen. Voor elke mogelijke situatie heeft hij nagedacht welke beslissing je kan maken en wat je kan tegenkomen. Vervolgens heeft hij op basis van deze keuzes een kansberekeningen gemaakt. Hoe groot is de kans op winst bijvoorbeeld als je nu nog een nieuwe kaart trekt? Of kan je beter stoppen? Dit soort berekeningen heeft Edward O Thorp gemaakt voor zijn basis strategie.

Een tabel als leidraad gebruiken

Thorp heeft op basis van zijn kansberekeningen een tabel gemaakt. In dit tabel geeft hij aan wanneer je in welke situatie beter een kaart kan pakken of niet. Het tabel geeft ook aan wanneer je moet splitsen of verdubbelen. Het tabel is gemaakt op basis van de kansberekeningen. Als een bepaalde uitkomst meer kans geeft om te winnen dan zal het advies zijn om bijvoorbeeld een kaart te pakken. Het tabel geeft je dus inzicht welke stap jouw wiskundig gezien de meeste kans geeft om te winnen. Het blijft alleen wel een kansberekening. Het is dus niet zo dat je gegarandeerd wint. Alleen dit is zo met iedere strategie die je gebruikt bij een potje Blackjack. Alleen door een strategie te gebruiken verhoog je wel de kans om te winnen vergeleken met gewoon spelen via je eigen strategie.

Hoe zijn de kansen in het tabel berekend?

mobiel gokkenDe kansen worden berekend op basis van de kaarten die je hebt. Dit is eigenlijk de enige informatie die je hebt plus de enige kaart die zichtbaar is van de dealer. Op basis van deze informatie moet je een beslissing nemen. Het is dan ook belangrijk dat op basis hiervan een kansberekening gemaakt wordt. Daarnaast is meegenomen het aantal decken waarmee de dealer speelt. Hierdoor weet de computer ongeveer welke kaarten er nog inzitten. Met deze beschikbare informatie heeft Thorp via de computer een kansberekening gemaakt. Hoe groot is de kans dat je met dit puntenaantal gaat winnen? En hoe groot is de kans dat je een burst pakt als je nu nog een kaart pakt? Dit zijn allemaal berekeningen die je kan uitrekenen met de computer. Thorp heeft trouwens verschillende berekeningen per deck gemaakt. Er is een tabel voor 4 decks, maar ook één speciaal voor single deck Blackjack.

Hoe werkt het tabel?

Eigenlijk werkt het tabel heel eenvoudig. Je leest aan één kant af welke kaarten jij in je hand hebt. Aan de andere kant lees je af welke kaarten de dealer heeft. Op basis hiervan ga je met je vinger naar beneden en zie je een kleurtje staan. Elk kleurtje geeft aan wat je moet doen. De keuzes die je hebt zijn: Splitsen, Verdubbelen, Stoppen of Doorspelen. Je kan dus eenvoudig met je vinger aflezen wat je moet doen op basis van jouw kaarten en de kaarten van de dealer. De keuze die je maakt op basis van het tabel geeft je de meeste kans om te winnen. Nogmaals dit is geen garantie, maar een kansberekening in jouw voordeel.

Combineer het tabel met een inzet strategie

Uiteraard heb je nooit de garantie dat je wint. Je hebt alleen een grotere kans dat je wint door gebruik te maken van het tabel. Onze tip is om het tabel te combineren met een inzet strategie. Als het dan misgaat dan heb je de inzet strategie nog die je verlies opvangt en hier uiteindelijk winst van maakt. Neem als voorbeeld even de Martingale strategie. Als je voldoende budget en ruimte hebt in je limieten dan kan je hier in theorie nooit mee verliezen. Bij elk verlies verdubbel je namelijk de inzet. Hierdoor krijg je altijd je basis inzet als winst terug. Je inzet heeft natuurlijk geen invloed op de uitkomst van het spel, maar zorgt er wel voor dat je verliezen beter opgevangen worden. Door dit te combineren met het tabel heb je een gouden combinatie in handen!

€250 + 100 FS